Vuoden Turvateko 2013 -palkinnon saaja on…

Kuten asiakkaani jo tietävätkin, annan aina jokaisesta tehdystä asuntokaupasta pienen siivun hyväntekeväisyyteen. Tuen saajaksi olen valinnut Pääkaupungin Turvakoti ry:n, jonka turvakoti on tarkoitettu lähisuhteessaan väkivaltaa kohdanneille lyhytaikaiseksi turvapaikaksi silloin, kun kotiin jääminen väkivallan, uhkailun tai pelon takia on vaikeaa tai vaarallista. Talossa on tilat kymmenelle aikuiselle ja heidän mukanaan tuleville lapsille. Ja kun enimmäkseen kyse on kaltoin kohdelluista naisista ja lapsista, niin olen halunnut tukea tätä voittoa tuottamatonta järjestöä. (Voittoa tuottamaton kun yleensä tarkoittaa sitä, ettei varoja juurikaan ole.)

Tänään sain Turvakodin toiminnanjohtajalta uskomattoman sähköpostin, mistä tässä pieni lainaus:

”Pääkaupungin turvakoti ry on myöntänyt toimintansa aikana 18 kertaa Vuoden turvateko-nimisen palkinnon.

Turvateko-palkinnolla halutaan antaa tunnustusta henkilölle tai yhteisölle, joka on merkittävällä tavalla ansioitunut lähisuhdeväkivallan vastustamistyössä, on tuonut ilmiötä yhteiskunnallisella tasolla esille tai herättänyt asiassa keskustelua.

19.kerran myönnettävä Vuoden Turvateko 2013 -palkinto myönnetään kiinteistönvälittäjä Heidi Luumille, joka on tukenut Pääkaupungin turvakoti ry:n turvakodin toimintaa yksityishenkilölle merkittävällä taloudellisella summalla, mahdollistanut turvakotityön toteuttamista sekä pitänyt turvakotityötä ja sen tarpeellisuutta esillä omissa verkostoissaan.”

Jestas, miten tämä tunnustus lämmitti mieltä! Pienen ihmisen antamalla tuella voi oikeasti olla merkitystä ja tämä taas osoitti sen todeksi.

KIITOS!