Ilolla eteenpäin

Jotenkin nyt alkaa pikkuhiljaa uskomaan, että ehkä se kevät sittenkin tänäkin vuonna tulee. Aurinko on paistanut jo monta päivää ja sulattanut vihdoinkin talojen pihoilla olevia lumia. Kohta, ihan kohta, tämä ikuisuudelta tuntunut talvi on ohi. Jippiiiii!

Viime päivinä on asuntonäytöilläkin ollut suorastaan aurinkoinen tunnelma. Ihmiset ovat olleet rentoja ja iloisia, mikä on tehnyt minunkin työstäni vielä antoisampaa. Asiakaspalvelu on mielestäni mahtavaa hommaa ja tässä työssä pääsee lähes päivittäin tutustumaan mukaviin ihmisiin. Joskus on kuitenkin todella vaikeaa ymmärtää, miksi jotkut ihmiset ovat näytöille tullessaan välittäjille todella töykeitä tai käyttäytyvät muuten vaan huonosti. Tervehdin kaikkia ystävällisesti, hymyilen (ja olen muutenkin hyväntuulinen) ja silti välillä saa kuin märän rätin kasvoilleen. Yritän ymmärtää, että ehkä se näytöillä juokseminen ottaa hermoille mutta tuskin se kuitenkaan on välittäjän vika, jos asunto ei miellytä. Välittäjät tekevät kuitenkin vaan työtään ja yrittävät antaa lyhyessä ajassa kohteesta niin paljon informaatiota kuin mahdollista. Itse haluan antaa jokaiselle myös aikaa tutustua kohteeseen ilman, että kävelen perässä koko ajan pulputtaen.

Mutta sitten kun esittelyssä on leppoisa ja kiva fiilis, niin kyllä siinä on kivaa molemmilla osapuolilla. Eikä se tarkoita sitä, että lopputuloksen tulisi aina olla ostotarjoukseen eteneminen; ei missään nimessä! Uuden kodin etsintä voi välillä olla todella pitkä prosessi eikä KUKAAN välittäjä oleta, että näytölle tuleminen on merkki automaattisesta ostohalukkuudesta. Yritän usein herättää keskustelua kyseisestä asunnosta, sillä se auttaa minua ymmärtämään mitä oikeasti ollaan etsimässä. Ja sitten voin ehkä tarjota jotain muuta tilalle.

Olen aika aktiivinen ostajaehdokkaiden suuntaan ja tänään sain omaan tekstiviestitiedusteluuni vastauksen : ”Olemme vielä odottavalla kannalla. Kiitos vielä sinulle kaikesta ja etenkin aivan mahtavasta palvelusta. Vastaavaan törmää liian harvoin. Oikein hyvää pääsiäistä sinulle.”

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin on hienoa vetäytyä muutaman päivän pääsiäislomalle. Nauttikaahan siitä auringosta, ulkoilkaa, syökää ja nukkukaa hyvin. Hali, Heidi