Päivän hyvä työ, melkein

Olemme jo jonkin aikaa pähkäilleet muutaman naiskollegan kanssa mitä voisimme yhdessä tehdä työn ulkopuolella. Sen on pitänyt olla sellaista, ettei siihen tarvita mitään erityisosaamista ja että voisimme halutessamme kutsua vaikka asiakkaitamme mukaan. Sen ei myöskään pitäisi viedä valtavasti aikaa, sillä nyt jo illat ja viikonloput ovat kiireisiä työn takia. Aika pitkälle vaihtoehtona pääsi keilailu mutta sekään ei ihan täysin sytyttänyt.

Yhtenä aamuna kuulin sitten radiosta Suomen Punaisen Ristin mainoksen, missä kannustettiin ihmisiä perustamaan ”Veriryhmä”, minkä puitteissa voisi lähteä yhdessä luovuttamaan verta. Ajatus kolahti minuun heti ja kun ehdotin sitä muille, niin kaikki innostuivat asiasta välittömästi. Ja niin ryhdyimme tuumasta toimeen: perustimme SPR:n sivuilla veriryhmän nimeltään Täysiveriset Välittäjät ja varasimme ajan verenluovutukseen. Naisasiakkaillemme lähti myös kutsu tulla mukaan tähän tempaukseen, jonka on jatkossa tarkoitus toistua kolme kertaa vuodessa.

Ison Omenan verenluovutuspisteessä oli todella kiva tunnelma. Henkilökunta oli hyväntuulista ja opasti kärsivällisesti meitä aloittelijoita. Tarkkojen kyselykaavakkeiden täytön, haastattelun ja verikokeen jälkeen muutamat eivät päässeetkään luovuttamaan. Yksi oli ollut aamulla hammaslääkärissä, toinen oli hieman flunssainen ja kolmannella oli liian alhainen hemoglobiini(minä).Mikä pettymys! Nyt kun vihdoinkin olin tässä ja ihan valmiina antamaan vertani, niin se ei sitten onnistunutkaan 🙁  Ei auta, kolmen kuukauden kuluttua uusi yritys. Onneksi osa meistä pääsi sentään finaaliin asti, ettei tullut ihan turha keikka. Ja jos minun vereni ei kelpaa, niin aion olla kuitenkin hengessä joka kerta mukana ja kutsua mukaan asiakkaita. Eikö ne sano, että ajatus on tärkein?

p.s. Sairaanhoitaja nauratti meitä kertomalla, kuinka eräs nuori abi-poika ei ollut kelvannut luovuttajaksi, koska hänellä oli ollut uusi seksikumppani viimeisen neljän kuukauden sisällä. Poika oli kysynyt hoitajalta aidon hämmentyneenä: ”Kuinka KUKAAN pystyy koskaan luovuttamaan?”