Stailauksen monet kasvot

Harva asia on kiinteistönvälityksessä muuttunut niin nopeasti kuin valokuviin panostaminen. Yksikään asiakkaitaan arvostava välittäjä ei ota enää kuvia omalla kännykällään vaan ulkoistaa kuvien oton ammattilaisen käsiin. Syy tähän on aivan yksinkertainen: ostajat käyttäytyvät nimittäin nettiportaaleissa kuin Tinderissä. Jos kohteen kuva (eli ensivaikutelma) ei miellytä niin sutaistaan vasemmalle ja tilanne on ohi. Siinä ei paljon maalämpö ja tehdyt remontit auta.

Arki on arkea ihan kaikille ja hyvin harvan koti on kuin sisustuslehdistä.
Tästä esimerkkinä lähes-aikuisen-poikani huone muutama vuosi sitten, kun tulin töistä kotiin.
Voi olla, että tällä fiiliksellä meidänkin koti olisi saanut netissä katsojia mutta kaupanteko olisi saattanut olla asteen haasteellista 😉

Kun tehdään päätös, että asunto laitetaan myyntiin, niin välittäjän tehtävä on tehdä kaikkensa, että ostaja löydetään. Yhtenä osana tätä valtavaa pakettia on myyntikuvien onnistuminen, jolloin kuvaan astuu paljon palstatilaa saanut stailaaminen.
Mediahuomiosta huolimatta kyseessä ei ole mikään uusi keksintö. Stailausta vain nykyään tehdään niin paljon enemmän, että tietyt kukkamaljakkokuvat saattavat välillä jo ylittää ärsytyskynnyksenkin.

Stailauksessa on kuitenkin jalo ajatus takana ja sitä voi tehdä monella tasolla. Yksi tapa on tuoda kauniita tavaroita asuntoon kuvia varten ja viedä tavarat mukanaan taas seuraaviin kuviin. Ihan ok mutta ostaja saattaa pettyä saapuessaan hyvin erinäköisen asunnon esittelyyn.

Noin viisi vuotta sitten aloitin yhteistyön stailaajan kanssa ja aloin ostamaan kaikkea sisustamiseen liittyviä tavaroita. Enkä pelkästään koristetyynyjä vaan sohvia, mattoja, lamppuja, pöytiä jne. Vuosien mittaan tavaraa on kertynyt niin paljon, että pystymme sisustamaan tarvittaessa useamman tyhjän asunnon kerralla. Huonekaluja tarvitaan paljon, sillä me jätämme ne myynnin ajaksi asuntoihin. Näin varmistamme, että valokuvista syntyneet odotukset täyttyvät paikan päällä. Ja luonnollisestikin kaikki tämä sisältyy välityspalkkioomme ilman lisäkuluja.

Miksi sitten kaikki tämä?

Pääkuva ennen ja jälkeen.

Molemmat kuvat ovat ammattivalokuvaajan ottamia.
Värimaailmaa on pehmennetty ja huonekaluja vaihdettu skandinaavisen ja raikkaan tunnelman luomiseksi.

Tähän juttuun piti tulla näitä ennen-jälkeen kuvia enemmänkin mutta koska tietokoneet ja minä emme ole bestiksiä niin luovutin suosiolla kahden tunnin (versio 28) taistelun jälkeen. Prkl… Tässä tuo artikkelikuvan huone stailattuna.

Laitan loput kuvat Facebook-sivulleni ”Heidi Luumi myy asuntosi”, käykää sieltä vertailemassa kumpaa asuntoa sinä lähtisit katsomaan.
Ja pakko palata tuohon poikani huoneeseen vielä: julkaisin kuvan aikoinaan Facebookissa ja huone oli siivottu 20 minuutin kuluttua. Kyllä some toimii!