Vuosi 2015: ei huono.

Jos minulla olisi taikasauva, niin taikoisin kaikille aloitteleville yrittäjille samanlaisen ensimmäisen vuoden kuin oma mennyt vuoteni. En voinut haaveilla edes hurjimmissa unelmissani, että starttini olisi kuin tähtiin kirjoitettu ja että asiat vaan loksahtaisivat luontaisesti paikalleen ilman yöunien menetystä.
Omalla kohdallani taustalla oli tietysti useiden vuosien työ välittäjänä, joiden aikana olin rakentanut konseptiani sekä hionut yksityiskohtia Maison Luumin näköiseksi. Ja koska tiimini oli minulle entuudestaan tuttu, ei yhteisiä kemioita tarvinnut onneksi jännittää. Moni naisten kanssa työskentelevä osaa varmaan aavistaa, ettei ole ihan itsestään selvää, että neljä naista pystyy toimimaan keskenään sulassa sovussa ja toisiaan kunnioittaen. Meillä varmaan salaisuutena on yhteiseen tavoitteeseen uskominen ja roisi huumori, jota jokainen on oppinut lahjakkaasti viljelemään. Välillä nauramme (ja suorastaan ulvomme) niin kovaa, että viereisen liikehuoneiston porukat vetävät väliovensa kiinni…Sori naapurit…

Markkinatilanne oli viime vuonna vielä takkuinen, vaikka koko maan kauppamäärät kasvoivatkin vanhojen asuntojen osalta noin 6% edelliseen vuoteen verrattuna. Suunta on siis oikea ja me teimme tahollamme kaikkemme, että kauppa tehtiin meillä myynnissä olevasta asunnosta eikä jostain toisesta. Tästä sinnikkyydestä meidät jo tunnetaan ja siitä saimme tänäkin vuonna runsaasti kiitosta ja palautetta. Kauppoja teimme paljon ja niiden joukkoon mahtui kaiken tyyppistä kohdetta, ihan pienestä lomamökistä hulppeisiin arvoasuntoihin. Miljoonakauppojakin pääsimme tekemään kolme kappaletta, mikä on yhdelle toimistolle aika hyvä prosentti koko maan määrästä.

Ja kun bisnes kulki, niin mieli oli avoin ja yllättäen muutkin asiat pyörähtivät uusille raiteille:

1) Aloittamani salitreeni personal trainerini kanssa jatkuu edelleen (!). treeni2 Kuntoni on selvästi kohentunut, vaikka vaaka näyttääkin näin joulupyhien jälkeen taas masentavalta. Tavoitteena tässä projektissa on nyt kuitenkin olla kondiksessa maaliskuussa 2017, jolloin täytän 50 v eli tässä vaiheessa ei yksi joulumässäily pilaa mitään.

2) Ystäväni vinkki johti minut verimikroskopistin puheille, joka avasi minulle kokonaan uuden ulottuvuuden omaan hyvinvointiini. Sarita otti minusta useita verinäytteitä, läväytti kuvat verestäni isolle ruudulle ja analysoi plasmani minulle sellaisella selkokielellä, että jopa minä ymmärsin asioiden olevan menossa väärään suuntaan. Oli muuten aika ”veret seisauttava” istunto (huom. nokkela sanaleikki). Nyt olen kolmen kuukauden ajan syönyt vitamiineja, mineraaleja ja suoloja ohjeiden mukaan ja todennäköisesti ensi kuussa otettava uusintatesti tulee näyttämään ihan erilaiselta. Olo on ainakin jo ihan erilainen!

3) Ja sitten on vielä tämä rakkaus. (Sen piikkiin laitan muuten osittain sen, ettei kilot ole vähentyneet mihinkään -> rakkauskilot, you know). Elokuiset sokkotreffit johtivat suureen Love Storyyn ja sain luottamukseni takaisin siitä, että jokaiselle voi oikeasti olla olemassa se oikea. Se on muuten jännä juttu, että olin täysin tyytyväinen sinkkunakin enkä mielestäni kaivannut kumppania elämääni. Mutta nyt, kun saan elää rakkauden kyllästämänä niin tajuan, miten paljon lisää onnellisuutta voi mahtua elämään antoisan työn ja upeiden lasten ohella.

Näin jälkeenpäin voin myöntää, että tasan vuosi sitten hirvitti. Palkkasin silloin kolme ihmistä ja lähdin pyörittämään kiinteistönvälitystoimistoa pahimman taantuman alla. Usko konseptiimme oli kuitenkin vahva ja mennyt vuosi on selkeä merkki siitä, että laadulle ja palvelulle oli paikkansa.
Olen nyt, yhtä vuotta viisaampana, paremmassa iskussa henkisesti ja fyysisesti kuin pitkään aikaan. Tämä antaa vahvat eväät tehdä tästä vuodesta menestystarinan meille ja asiakkaillemme. Tammikuun hurja startti lupaa kaupallista vuotta ja piristystä pitkään kestäneeseen tahmeuteen asuntomarkkinoilla.

Jaksan aina hokea sanontaa: ”Hyville ihmisille tapahtuu hyviä asioita”. Kun aidosti välittää ihmisistä ympärillään, toimii rehellisesti ja oikein, niin ei yksinkertaisesti voi mennä vikaan. Tulen jatkossakin noudattamaan tätä linjaa elämässäni, niin työssäni kuin lähimmäisteni kanssa. Uskon, että tästä syystä saan varmaan ympärillenikin positiivisia asiakkaita ja tilanteita. Niin se elämä vaan menee.

Artikkelikuvassa tiimini skoolaa joululounaalla mahtavalle menneelle vuodelle ja ottaa vuoden 2016 innolla vastaan. Tästä vuodesta tulee ihan huippu!