Normi päivä

Työtäni ei voi millään kutsua tylsäksi. Aamulla ei todellakaan tiedä, mitä iltaan mennessä on tapahtunut ja yksi soitto voi muuttaa koko päivän kulun. Ja minä rakastan sitä! Kalenteri voi vielä maanantaina olla väljän näköinen ja varailen sinne innoissani salikäyntejä mutta päädyn lopulta tekemään jumppaa Frasierin seurassa olohuoneessa, koska ”Kauniaisista soitti asiakas ja pyysi arvioimaan taloaan”.

Mutta tämä metsänraivauspäivä oli taas sitten jotain muuta. Sain pyynnön tulla tekemään mainoskuvausta isolle metsäteollisuusyritykselle ja koska kalenteri näytti siinä vaiheessa mukavan löyhältä niin mikä ettei? Hurautin Lahteen, missä metsän keskelle oli pystytetty toimisto ja minut istutettiin sinne tekemään toimistotöitä.

Aikani naputeltuani näppäimistöä kameroille mainoksen juoni paljastui, kun lopuksi sain vetäistä pöydän alta räyheän kypärän päähäni ja käteeni raivaussahan, minkä kanssa lähdin kohti raivattavaa metsää. Kuvausryhmä repesi totaalisesti, sillä puolihame-sahayhdistelmä oli veret seisauttava kiinteistönvälittäjä-look.

Mutta hauskaa meillä kaikilla oli ja se on kuitenkin todella tärkeää. Ja välillä on niin nautinnollista tehdä jotain, mikä ei niin millään kuulu päivittäisiin rutiineihin. Vaikka sitten metsänraivausta, jos tarvitaan.