Neljä vuodenaikaa by kiinteistönvälitys

Nyt en edes kehtaa selata vuoden takaisia blogikirjoituksiani mutta sieluni ja mieleni haluaisi taas huutaa ääneen onnesta, koska meillä on KESÄ!!! Olen niin kaivannut tätä tunnetta, että ulos lähtiessäni en tarvitse sukkia ja takkia vaan voin sujauttaa paljaisiin jalkoihini pikkukengät ja päälleni kevyen kesämekon. Samalla sitä tietysti toivoisi, että säärien väri olisi jokin muu kuin sinisenvalkoinen mutta minkäs teet, talven jäljiltä ei voi vaatia maitokahvia…

Minulle ja tiimilleni kesä alkoi vappupäivästä, jota juhlistimme perinteisesti isolla vappubrunssilla. Päivän aikana ihmiset tulivat ja menivät, Finnhitsit raikuivat ja kuohuva virtasi. Ja mikä taas oli parasta: auringon helliessä kaikkien kasvoilla oli leveä hymy.
Suomalaiset tulevat lämpimien ilmojen saattelemana ulos luolistaan ja muuttuvat eurooppalaisen sosiaalisiksi olennoiksi kuin itsestään. Poskisuukkoja, naurua, vapaata seurustelua ja kauniita asusteita -täydellistä!

Moni ei varmaan tule ajatelleeksi, miten vuodenajat vaikuttavat kiinteistönvälitykseen. Asuntoja myydään lähes joka viikko ympäri vuoden. Ainoastaan jouluna ja juhannuksena on parin viikon tauko, jolloin puhelimet eivät juurikaan soi mutta muuten hommia paiskitaan ns. aina. Eri vuodenajat pelaavat kuitenkin yllättävän suurta roolia aikatauluissa ja työrutiinien toteutuksessa.
Tässä pieni kooste haasteistamme hieman karrikoiden mutta totuuden siemen taustalla.
Ja samalla on siis hyvä muistuttaa, että RAKASTAN TÄTÄ TYÖTÄ 🙂

TALVI
Lumi tulee maahan ja myyntikohteista otetaan uudet julkisivukuvat. Illat ovat vaan jo niin pimeitä, että arki-iltoina on aivan turha lähteä näyttämään muita kuin ehkä kerrostalohuoneistoja. Sunnuntaisin ihmiset käyvät paljon näytöillä mutta koska pimeys tulee jo klo 16, on aktiivista esittelyaikaa vain klo 12-16. Siihen väliin onkin välillä aika mielenkiintoista saada ympättyä kuuden kohteen näytöt à 45 min.
Joulukuun puolivälistä ihmisten ajatukset suuntautuvat joulun valmisteluun ja koska kaupat ovat sunnuntaisin auki, ei esittelyihin tule juurikaan enää ketään. Tässä vaiheessa pidetäänkin joulutauko esittelyissä ja sunnuntainäytöt otetaan taas käyttöön loppiaisen jälkeen.

KEVÄT
Lumi lähtee ja myyntikohteista otetaan uudet julkisivukuvat. Päivät pitenevät eli sunnuntaille saadaan enemmän työtunteja ja arki-iltaisinkin voi lähteä esittelemään mitä vaan. Sunnuntait on muuten hyviä mutta niihin osuu yleensä pääsiäinen, äitienpäivä (ja joskus vappukin), jolloin väki on taas toisaalla. Asuntoja tulee myyntiin hurjalla tahdilla ja niitä myydään myös yhtä hurjalla tahdilla. Juhannuksen lähestyminen painaa koko ajan päälle, koska silloin lähtee viimeistään koko Suomi lomalle. Mahdollisimman paljon pitäisi siis saada maaliin ennen sitä.

KESÄ
Puihin tulee lehdet ja myyntikohteista otetaan uudet julkisivukuvat. Jos aurinko oikein lämmittää iltoja, ei ketään oikein huvita ”tuhlata” kallisarvoisia hetkiä asuntojen kiertelyyn. Kesä on konstikasta aikaa, sillä kaikki näyttää vihreältä ja pihat ovat parhaimmillaan mutta esittelyissä on hiljaista. Siksipä yleisesittelyissä pidetään taukoa ja keskitytään yksityisnäyttöihin.
Ihmiset viettävät kuitenkin netissä runsaasti aikaansa eri asuntoportaaleilla ja valmistautuvat henkisesti uuden asunnon etsimiseen.

SYKSY
Koulujen alkaessa starttaa vuoden toinen asuntokaupan supersesonki ja oma lempisesonkini. Illat ovat kirkkaita ja oma pääkin on pidettävä kirkkaana, jotta kiire ei vaikuta työn laatuun. Aikaisemmin kaupanteko alkoi vasta elokuun lopulla mutta nyt kesälaitumilta on paras palata jo hyvissä ajoin ennen heinäkuun loppua. Ja taas on kalenterissa takaraja, sillä vehreydestä on otettava kaikki irti ennen marraskuun räntäsateita.

Mennyt kevät oli hurja. Olen tiimini kanssa paiskinut kuusipäiväistä työviikkoa tunteja laskematta ja tulokset puhuvat puolestaan.

Olen todella iloinen, että kovan työn rinnalla ehdimme osallistumaan myös Unicefin Janopäivä-keräykseen. Ja koska lahjoitamme jokaisesta kauttamme tehdystä asuntokaupasta 100 euroa Pääkaupungin Turvakodin tukemiseksi, tarkoittaa kiireinen kevät myös tuntuvaa tukea heidän pyyteettömälle työlleen.

Palvelemme siis koko kesän, kuten aina, ja olemme täällä teitä varten. Käymme vuoroviikoin lomilla täyttämässä akkumme, jotta pystymme säilyttämään positiivisuutemme ja energiatasomme vuodenajasta riippumatta. Ihanaa kesää kaikille!