Etsivä löytää

Lauttasaari on ihana paikka asua. Voin sanoa tämän lähes koko elämäni kokemuksella, sillä muutamaa syrjähyppyä lukuun ottamatta olen asunut tällä ”Onnellisten saarella” aina.
Moni muukin on huomannut saman asian ja sen myötä saaren asuntomarkkina on ollut jo pitkään ylikuumentunut. Kysyntä ylittää tarjonnan lähes kaikissa kokoluokissa ja ostajien on oltava nopeita.

Näin kävi taas pari viikkoa sitten kauniissa Lauttasaaren kaksiossa, mistä tuli heti ensiesittelyssä useampi tarjous ja asunto myytiin yli pyyntihintaan. Asiaa jäi harmittelemaan yksi täydenrahan-tarjouksen tehnyt asiakas, jonka kanssa mietittiin ratkaisua asiaan ja päädyimme etenemään toisella tavalla eli ostotoimeksiannon kautta.

Ostotoimeksianto on moderni ja riskitön tapa löytää uusi koti ns. tiskin alta. Maailmalla on hyvinkin tavallista, että ostajilla on oma välittäjänsä mutta meillä asiakkaat eivät ole ihan vielä tosissaan tätä vaihtoehtoa hyödyntäneet.
Prosessi on selkeä: tehdään sopimus, määritellään hakukriteerit ja välittäjä heittää ns. verkot veteen. Nyt esimerkiksi tässä Lauttasaaren tapauksessa laitoin ilmoituksen paikallislehteen, mikä poiki heti useamman yhteydenoton. Huomenna lähdemme asiakkaani kanssa katsomaan koteja, mitkä eivät ole vielä julkisessa myynnissä ja ehkä sitä kautta hän löytää itselleen uuden kodin. Kaupan syntyessä me hoidamme lakisääteisen byrokratian ja ostaja maksaa sovitun välityspalkkion.

Suosittelen lämpimästi kokeilemaan tätä tapaa, jos tuntuu siltä, että sitä oikeaa ei markkinoilta tunnu löytyvän. Realistiset kriteerit on tietysti hyvä pitää kirkkaana mielessä. Paraskaan välittäjä ei välttämättä löydä sitä
”4-5h+k+s+takka+p+autotalli
+maalämpö+rempattehty+merinäköala
+max400000€ -yhtälöä” edes Hesarin etusivun kautta 😉