Ensin työ ja sitten huvi

Jokainen nainen on varmasti joskus haaveillut pääsevänsä edes pikkaisen maistamaan mallien tai julkkisten elämää. Ulospäinhän se kaikki näyttää niin kovin hohdokkaalta ja huolettomalta; ihan kuin he olisivat joltain toiselta planeetalta ilman mitään maallisia huolia. Kauniita ihmisiä on ihana katsella ja kaikista ihaninta on se, jos ulkoisesti kauniilla ihmisillä on vielä sydänkin paikallaan.

Tällaisia ihmisiä tapasin kerralla oikein kunnon kattauksen, kun toukokuussa järjestettiin Ravintola Teatterin edustalla Esplanadilla mahtava hyväntekeväisyystapahtuma. Upea ja superenerginen Birgitta Öunap oli näytöksen taustalla ja koska tapahtuma oli suunnattu tukemalleni Pääkaupungin Turvakoti ry:lle, kutsui Bisse minutkin mukaan lavalle.

Ja näin minäkin sain maistaa hieman tuota kadehdittua mallien arkea. Tämän kevään poikkeuksellisen työrupeaman jälkeen tunsin olevani enemmän kuin etuoikeutettu, kun sain istahtaa hetkeksi ammattimeikkaajien ja -kampaajien käsiin. Mukana oli aivan mieletön porukka! Koko backstage oli täynnä huikeita naisia huikealla asenteella tekemässä yhdessä hyvää: upea Leena Sarvi, uskomaton Anne Pohtamo, häikäisevä Minna Tervamäki, ihastuttava Helena Lindgren, huipputyyppi Annika Metsäketo sekä ainakin viisi Miss Suomea ja lukuisia ammattimalleja. Siellä minä sitten seassa yritin olla kompuroimatta korkoihini.

puumapuumastage

Aurinko helli ja väkeä oli valtavasti liikenteessä. Ja mikä tärkeintä: Pääkaupungin Turvakoti sai taas ansaitsemaansa huomiota. Toivon niin kovasti, että muutkin lähtisivät näiden tempausten innoittamana kuukausilahjoittajaksi, sillä toiminta todella tarvitsee ulkopuolista apua.
Olin itse ihan liekeissä tuon päivän jälkeen ja onnistuin jopa hetkeksi jättämään kaikki työasiat taka-alalle.

Mutta ei tässä vielä kaikki.

Yksi elämäni hienoimpia hetkiäylppärit oli viime viikon lauantaina, kun kaksi vanhinta lastani painoi päähänsä hohtavanvalkoisen ylioppilaslakin.
En pysty sanoin kuvailemaan sitä tunnetta, minkä tuo näky ja rinnassani oleva tuplalyyra minussa herätti.

Kiitos Daniel ja Demi, olen teistä niin ylpeä.
Tätä kevättä en tule koskaan unohtamaan.