Taas mennään!

Viime joulu oli minulle ensimmäinen koskaan poissa Suomesta. Olen vuosikymmeniä pitänyt kiinni siitä perinteestä, että jouluna kokoonnutaan suvun kanssa yhteen, syödään rauhassa pitkän kaavan kautta ja availlaan paketteja. Ja ihanaahan se on ollut -varsinkin, kun lapset ovat olleet pieniä ja joulupukin jännittämistä on ollut hauska seurata sivusta. Nyt kuitenkin tilanne oli eroni myötä hieman toinen ja halusin rakentaa koko sabluunan uusiksi. Niinpä suuntasin lasten ja äitini kanssa jo hyvissä ajoin ennen aattoa kohti Thaimaan aurinkoa. Oli aivan uskomatonta irtautua täysin Helsingin jouluhässäkästä ja yleisestä hälinästä. Olin valinnut lomapaikaksemme rauhallisen Ban Phen kylän, missä ei turisteja ole juurikaan. Toivoin lomaltani vaan hiljaisuutta ja aurinkoa ja tiesin, että ”Satumaa Thaimaassa” tarjoaisi juuri sitä meille.

Max tutustui välittömästi lähiravintolamme omistajien poikiin ja teki kaikkiin lähtemättömän vaikutuksen pulputtamalla kavereille sujuvasti suomea/englantia/thaita ilman ujouden häivääkään. Ja hyvin pojat tulivat toimeen -jalkapallo on ihmeellinen universaali väline. SAMSUNG CSC

Me muut nautimme lämmöstä, uimisesta ja maailman parhaasta ruoasta.       SAMSUNG CSC   Eikö olekin jouluinen tunnelma?

Matkan ainoa haaveri sattui istuessamme merenrantaravintolassa lounaalla. Yhtäkkiä kuului ihmeellistä rytinää ja kun katsoin ylöspäin, niin sain sillä samalla sekunnilla mangon päin naamaa. Hetkellisen shokin jälkeen alkoi tohina, kun henkilökunta juoksi tuomaan jäitä ja pyyhkeitä, sillä verta tuli itse asiassa jonkin verran.

Joulu Taimaassa 2013 012   Tilanne oli kieltämättä näin jälkeen päin aika koominen, sillä oikeasti: mikä on todennäköisyys, että kukaan saa mangoa nenäänsä? No, minulle jäi siitä nenään pieni vekki muistoksi (Suomessa olisin ehkä käynyt tikkaamassa sen) mutta ainakin arven lisäksi jäi myös tarina 😀

Mahtava loma kaiken kaikkiaan ja koska puhelin sekä sähköposti olivat kiinni, sain myös eliminoitua kaikki työasiat mielestäni. Eli voitte vain arvailla, olenko ensi jouluna Suomessa vai maailmalla? Suunnittelu on jo käynnissä mutta sitä ennen ajattelin myydä muutaman asunnon. Olen nyt taas täynnä virtaa ja ideoita uudelle vuodelle.

Tästä se taas alkaa!