Olipa kerran 2018

Vaikka uusi vuosi on jo täydessä vauhdissa, on silti paikallaan vielä tehdä katsaus menneeseen vuoteen. Lukujen analysointi on tällaiselle ”ihmis-ihmiselle” aina asia, mihin täytyy oikein erikseen todella keskittyä…

Vuosi 2018 oli hieman odotettua vaisumpi asuntomarkkinoilla. Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton antamien tietojen mukaan myytiin koko vuonna 2,9 prosenttia vähemmän vanhoja asuntoja kuin vuonna 2017. Vanhojen kerrostaloasuntojen kauppaa tehtiin 5 % ja rivitalojen 2,4 % vähemmän kun taas omakotitalojen kauppa kävi prosentin verran vilkkaammin kuin vuonna 2017.

Maison Luumi selvisi loistavasti tässä tiukassa markkinatilanteessa. Etenkin vanhemmissa myyntikohteissa myyntiajat meilläkin välillä pitenivät mutta sinnikkään myyntityön ansiosta pääsimme kuitenkin kasvattamaan kauppalukujamme ja liikevaihtoamme, mikä kasvoi 9% vuodesta 2017. Kasvu on vertailukelpoinen, sillä tiimimme kasvoi vuositasolla vain yhdellä henkilöllä.
Erilaisia tilastoja ja huimia lukuja pyöritellään mediassa ja lehdistötiedotteissa mutta on aina tärkeää ymmärtää myös niiden takana olevat tunnusluvut.

Olemme erityisen ylpeitä siitä, että pystymme vuosi vuoden jälkeen tuottamaan laadullisesti alan korkeatasoisinta ja vastuullisinta kiinteistönvälitystä. Viimekin vuonna pääsimme liputtamaan ”nolla-reklamaatio” -saldomme kunniaksi ja sama tavoite on luonnollisesti asetettu tälle vuodelle.

Ennusteet alkaneelle vuodelle ovat maltillisen positiivisia, ainakin näin pääkaupunkiseudulla. Meillä ainakin on vuosi aloitettu reippaasti tammikuun kymmenellä asuntokaupalla eli toimistolla on hyvä buugi ja ylenpalttisesti positiivista naisenergiaa.
Maison Luumin viides toimintavuosi on edessä, nauttikaamme matkasta!