Oikeita uutisia, kiitos.

Taas eilen oli asuntomarkkinoiden hiljentyminen yhtenä Kymppiuutisten pääotsikoista. Kuinka ”myyntiajat ovat pidenneet” ja ”eurokriisi vaikuttaa pääkaupunkiseudun asuntomyyntiin”. En voi tätä ihan suoraan allekirjoittaa ja hieman alkaa ärsyttämäänkin tuo jatkuva epävarmuuden lietsominen.

Sunnuntaina minulla oli kaksi ensiesittelyä ja molemmista asunnoista tuli näyttöjen jälkeen ostotarjoukset. Se, johtavatko ne kauppaan, jää nähtäväksi neuvottelujen jälkeen mutta ei tämä nyt viesti mistään kaupan hiipumisesta. Koko ajan myydään ja ostetaan asuntoja, eikä se ole miksikään muuttunut. Hintojen nousun pysähtyminen on pääkaupunkiseudulla ihan terve suunta, sillä välillä tuntui, että myyjien käsitys asuntojensa neliöhinnoista oli hieman epärealistinen.

Uutisissa myös neuvottiin, ettei kahden asunnon loukkuun kannata nyt jäädä. Ihan totta? Onko se sitten joskus kannattavaa? Onko meillä todella näin pula oikeista uutisista vai miksi tällainen ylittää uutiskynnyksen? Jokainen maalaisjärkeä käyttävä voi suunnitella asunnonvaihtonsa niin, ettei paniikkiin ole syytä  missään vaiheessa. Ja apu löytyy myös läheltä: 045-135 1967.