Elämme muutosten aikaa

Tämä kevät on ollut mielenkiintoinen, sillä välittäjien tärkeimmässä työkentässä, eli nettiportaaleissa, on ollut käynnissä kaikkien aikojen suurin murrosaika. Kuluttajat on vuosien mittaan totutettu siihen, että löytääkseen kaikki myytävänä olevat asunnot on kahlattava läpi ainakin kolme eri asuntoportaalia. Siis ainakin oikotie, etuovi ja jokakoti. Aivan hullu käytäntö palvelunäkökulmasta mutta siihen oli vaan ajauduttu.

Välitysliikkeiden puolelta tähän haluttiin selkeyttä ja helppoutta. Miksi ei voi olla vain yhtä sivustoa, mistä löytyy kaikki myytävät asunnot? Ja kun yhtään järkevää vastalausetta ei kysymykseen tullut, niin alettiin toimia yhteisen edun hyväksi ja keskittää toiminnot yhteen paikkaan. Kaikkien kodiksi valittiin jokakoti.fi., joka on nyt sitten vuoden alusta vahvistanut markkinaosuuttaan vähitellen.

Kuluttajien tottumuksia on kuitenkin hidasta muuttaa ja moni asiakas onkin ihmeissään siitä, mitä on tapahtumassa. Itse olen vahvasti sitä mieltä, että yhdessä yössä ei tilanne muutu ja siksi käytämme vielä hetken kaikkia sivuja. On selvää, että kun loputkin välittäjän muuttavat jokakotiin, niin asiakkaat tulevat perässä ja lopputulos on paras mahdollinen. Yksi sivusto, josta löytää kaiken. Miten helppoa!