Aina sattuu ja tapahtuu

Kiinteistönvälityksen yksi ihan parhaita puolia on se, että saan aina yllättyä. Minut kutsutaan arvioimaan koteja, joista en etukäteen tiedä kuin perustiedot ja astuessani sisään saan kokea ja nähdä lähes aina jotain yllätyksellistä ja hienoa. Elän joka päivä sitä samaa, mitä Suomein kaunein koti -ohjelmassa Hanna Sumari ja tiimi käyvät läpi: oivalluksia, kauneutta ja omistajien omaa persoonallisuutta. Tänään viimeksi sain tutustua Nöykkiöstä myyntiin tulevaan kotiin, mistä ei puuttunut yhtään mitään! Olen todella etuoikeutettu saadessani tehdä tätä työtä ja myydä näitä ihania koteja uusille perheille.

Myyntiprosessiin sisältyy tietysti myös erilaisia elämäntilanteita. Välittäjiltä kysytään AINA näytöllä myynnin syytä. Etukäteen onkin myyjän kanssa hyvä sopia, mitä kysymykseen vastataan -ostajalle kun ei suoraan sanottuna tarvitse syytä kertoa. Onkin oikeastaan outoa, että kysymys aina kuitenkin esitetään ikäänkuin salaa odottaen, että kertoisin jostain järkyttävästä avioerotilanteesta, jossa asunto halutaan myydä hinnalla millä hyvänsä. Onneksi suurimmassa osassa tapauksia myynnin syy on aivan klassinen: vanha koti on tullut joko liian isoksi tai pieneksi ja tämän kertomalla pääsemme siitä tilanteesta eteenpäin.

Pari päivää sitten koin kuitenkin yllätyksen, jota en osannut todellakaan odottaa. Herttainen vanhempi rouva vietti tunnin kanssani, kun esittelin hänelle hienoa arvokiinteistöä. Kaikki oli talossa niin kohdallaan kuin hän voi toivoa. Aloimme puhumaan tarjouksen teosta ja hän kertoi, että rahat voidaan ottaa hänen nettitililtään. Google oli lähettänyt hänelle monta viestiä ilmoittaen, että hän on voittanut runsaasti rahaa. Siis miljoonittain rahaa. Nyt hän etsi näille rahoille sopivaa sijoituskohdetta ja alkoi hieman suuttua minulle, kun varovasti kyseenalaistin rahalähdettä. Lopulta hän näytti minulle tabletiltaan, kuinka Etuovi.comin yläpalkissa oleva kohdekoodi on se tilinumero, missä rahat nyt on. Rohkaisin mieleni ja vakuutin hänelle, että jos jostain olen varma, niin siitä, että tuo kohdelitania EI missään nimessä ole tilinumero.
Ei sitten tehty tarjousta paperille. Sen sijaan rouva haukkui minut ja siinä sivussa kaikki muutkin kiinteistönvälittäjät.

Sitten vielä otsikkomme ”Aina sattuu ja tapahtuu” huipennus ja todellinen yllätys:
sormukset

Ei tainnut tyttö tietää, mitä sokkotreffit voivat tuoda tullessaan 😉
#meniinmennäännaimisiin #kihlatpyöräillessä